Gebruikershandleiding

Overzicht

Deze handleiding geeft uitleg over de hoofdzaken van MovieStarPlanet.

In MovieStarPlanet krijg je een persoonlijke virtuele movie star, waarmee je in films kunt spelen, chatten en games spelen.

 Als je meedoet in de virtuele wereld van MovieStarPlanet, verdient je movie star Fame en StarCoins (het virtuele geld op MovieStarPlanet).

 Je kunt StarCoins en Fame verdienen als andere gebruikers je gepubliceerde Movies bekijken, je handtekeningen geven en als je spelletjes speelt in de chat-rooms.

 Je movie star begint op level 0 en je level stijgt door Fame te verdienen. Een nieuw level opent de deur naar nieuwe animaties en naar chatrooms die gereserveerd zijn voor movie stars met een hoger level.

 StarCoins kunnen gebruikt worden in de winkels voor het kopen van kleding, kostuums, animaties, film achtergronden, film muziek en spullen voor je virtuele movie star woning.

Aan de slag

Je maakt je persoonlijke movie star door te klikken op de 'Nieuwe Gebruiker' knop op de hoofdpagina. Als je dit gedaan hebt, heb je een account waarmee je in de toekomst bij MovieStarPlanet kunt inloggen.

Het is gratis om een account aan te maken en iedereen kan het. 

Movies

Een nieuwe Movie maak je door op de "Nieuwe Movies" knop te klikken in afdeling Movies (Movie Town).  Eerst maak je een keuze uit 6 movie stars die in je film mogen spelen. Je kunt je eigen movie star kiezen, movie stars waarmee je bevriend bent en een paar figuranten. Met deze groep movie stars ga je verder. Je kunt hun kleding veranderen door een keuze te maken uit de kleding die deze movie stars zelf bezitten.

Inhoud van de movie maken

Als je klaar bent met het kiezen van je movie stars en hun kledij, kom je in de Movie Studio. Hier kun je iedere scene regisseren, tekst toevoegen en animaties selecteren. Let op de tijdslijn balk onderaan.De tijdslijn balk wordt gebruikt om de lengte van iedere scene te regelen, zodat je gemakkelijk kunt bepalen waar iedere movie star moet staan en wat ze moeten doen op bepaalde tijdstippen in de Movie.

De Movie voltooien

Als de Movie klaar is, kun je kiezen om die te publiceren, zodat iedereen hem kan bekijken. Let op: Je kunt de Movie niet meer veranderen als je hem gepubliceerd hebt. Ook kan je Movie pas bekeken worden als je hem publiceert en pas dan kun je StarCoins of Fame voor de Movie verdienen.

Vrienden

Je vindt vrienden door op naam te zoeken in het 'Vrienden' scherm, te vinden in het hoofdmenu onder de knop 'Vrienden'. Als je vrienden actief zijn op MovieStarPlanet, verschijnt er een signaaltje onderaan het scherm in de Vrienden balk. Van hieruit kun je ook chatten met je vrienden.

"Wat doe jij nu?" plek

De "Wat doe jij nu?" plek zit aan de linkerkant van het scherm binnen MovieStarPlanet onder de vorm van een tekstballonnetje. Hier kun je schrijven over wat je aan het doen bent of waar je aan denkt. Als je op 'Opslaan' klikt kunnen je vrienden het bericht zien. Je kunt je MovieStar daarbij ook nog een speciale gezichtsuitdrukking geven of via animatie iets laten doen, om te laten zien hoe jij je voelt.

Chat rooms en Games

Op de chat plek zijn een aantal chat-rooms beschikbaar. Naast chatten kun je ook games spelen of een quiz doen waarmee je StarCoins en Fame kunt verdienen.

Winkels

In het Shopping centrum kun je kleding kopen, nieuwe spulletjes voor je kamer, achtergronden voor films of nieuwe muziek voor je movies.

Je kunt ook naar de Animatie Shop gaan om lessen te kopen over nieuwe 'moves' (animaties). Deze kunnen gebruikt worden in je Movies, in het "Wat doe jij nu?" tekstballonnetje en in de chat rooms.

Mijn Kamer en Omkleden

In 'Mijn Huis' kun je alles uitstallen wat je gekocht hebt in de winkels, zodat je vrienden en andere leden dit kunnen zien op je profiel.

In de 'Omkleed' kamer, kun je andere kleding uitkiezen om te dragen. Je kunt kiezen uit de kleding die je hebt gekocht in de winkel.

Gastenboek

Elke movie star heeft een gastenboek waar andere leden berichtjes kunnen achterlaten.